Research – Wardrobing

In samenwerking met Actiepagina.nl wil ik vandaag een klein onderzoekje met jullie doen. Dit gaat over wardrobing. wardrobing houdt in dat je kleding terug brengt na 1 keer dragen. Hoeveel mensen doen dit precies en waarom? In dit artikel geef ik wat meer informatie en ik zou het leuk vinden als jullie jouw eventuele ervaringen met wardrobing zouden willen delen.

Nederlanders brengen kleding niet terug naar de winkel na één keer dragen

Maar 6% heeft wel eens bewust kleding gekocht om na één keer dragen weer te retourneren

Hoewel wij Nederlanders alles uit de kast halen om geld te besparen zullen we niet snel overgaan tot ‘wardrobing’. Deze term wordt gebruikt voor het kopen van nieuwe kleding, deze daarna eenmaal te dragen en vervolgens terug te brengen naar de winkel om geld terug te krijgen. Uit onderzoek* door ActiePagina.nl onder meer dan 1.000 vrouwen blijkt dat bijna één op de 10 vrouwen wel eens van plan was om een kledingstuk na één keer dragen terug te brengen. Iets meer dan zes procent heeft zich er vervolgens daadwerkelijk schuldig aan gemaakt!

Ruim een kwart (25,2%) van de Nederlandse vrouwen geeft aan wardrobing wel te overwegen als zij een outfit nodig hebben voor een speciale gelegenheid. Bruiloften van vrienden of kennissen (11,3%), themafeesten (10,7%) en gala’s/ black tie-evenementen (10,5%) geven de meeste aanleiding voor wardrobing.

Geld besparen

De belangrijkste reden om het kaartje te laten zitten en het aankoopbedrag terug te vragen, is om geld te besparen. Dit geldt voor 41,3% van de vrouwen die wel eens aan wardrobing heeft gedaan. Een tweede reden is om te kunnen doen aan de laatste fashiontrends.

Uit het onderzoek blijkt dat het merendeel van de vrouwen zich achteraf wel onprettig voelt over wardrobing (60,3%). Door de druk om er goed uit te zien op speciale gelegenheden, lijkt wardrobing voor hen de enige optie om zonder teveel geld uit te geven toch in stijl te kunnen verschijnen.

Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden om fashionable voor de dag te komen. Shop in de uitverkoop of maak handig gebruik van actiecodes of andere kortingen om te besparen op je aankoop. Daarnaast kun je de outfits die in je kast hangen nieuw leven inblazen door ze te combineren met leuke accessoires of voor de gelegenheid kleding te lenen van een vriendin of familielid.

*Dit onderzoek is uitgevoerd door Panelwizard in opdracht van ActiePagina.nl, de marktplaats voor slimmer winkelen. ActiePagina.nl maakt het klanten gemakkelijk om eenvoudig geld te besparen bij het online winkelen. 

Heb jij wel eens aan wardrobing gedaan? En zo ja, wat was jouw reden? Laat het achter in de comments!

Volgen jullie mij al op Bloglovin?

Advertenties

3 gedachtes over “Research – Wardrobing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s